Sól Warzona Niejodowana

Sól Warzona Niejodowana

Opakowanie: Worki PE
Waga: 25 kg
Opakowanie zbiorcze:
Paleta EUR – 40 szt. po 25 kg (waga: 1000 kg)

Opis

Sól to bodaj najpowszechniej używana w kuchni przyprawa. Drobne białe kryształki wzbogacają smak potraw, a dzięki zawartym w nich mikroelementom dbają o prawidłowe funkcjonowanie naszych organizmów. Warto wiedzieć, że warzona produkowana jest z naturalnej solanki wypływającej ze złóż, które powstały przed dwudziestoma milionami lat.
Tak bogate w mikroelementy źródło jest gwarancją wysokiej jakości smaku soli i jej walorów odżywczych.
Sól warzona spożywcza niejodowana stosowana jest w przemyśle przetwórstwa spożywczego (zakłady mięsne, przetwórstwa warzywnego, piekarnie i inne).

Zastosowanie

  • produkcja przypraw
  • produkcja pieczywa i wyrobów mleczarskich
  • przetwórstwo owocowo-warzywne
  • przemysł rybny i mięsny