Sól SALVITA

Sól o obniżonej zawartości sodu SALVITA z dodatkiem potasu znakomicie zastępuje sól kuchenną. Pozwala zachować smak potraw i trwałość produktów spożywczych. Sól SALVITA charakteryzuje się czystym słonym smakiem o intensywności równej tradycyjnej soli, a także trwałością i dobrą rozpuszczalnością.

 

Składniki soli SALVITA:
• sól warzona – NaCl – 75%
• chlorek potasu – KCl – 25%

Opakowanie: Woreczki PE
Waga: 0,5 kg
Opakowanie zbiorcze:
Paczka – 20 szt. (waga: 10 kg)

Opakowanie: Solniczka
Waga: 0,25 kg
Opakowanie zbiorcze:
Karton – 20 szt. (waga: 5 kg)

Opakowanie: Solniczka
Waga: 0,5 kg
Opakowanie zbiorcze:
Karton – 18 szt. (waga: 9 kg)